Nieuws

SLAM!

100% NL blikt met puntengevers terug op hilarische Songfestival-momenten

') ')

06-05-2021

100% NL lanceert vandaag De 12 Punten, een serie van korte video’s ter ere van het Eurovisie Songfestival. In deze videoreeks gaat 100% NL-dj en groot Songfestival-liefhebber Barry Paf terug in de tijd met verschillende puntengevers. Om herinneringen op te halen aan iconische en soms ook hilarische Songfestival-momenten op het moment dat zij namens Nederland de punten mochten uitreiken. De serie gaat over het sfeerloze donkere hokje in Hilversum, technische ongemakken tijdens de live-show en de enorme ongemakkelijkheid van het uitdelen van punten voor meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd. Oud puntengevers Tim Douwsma, OG3NE, Nance Coolen, Marlayne Sahupala en Mandy Huydts schuiven aan bij Barry.

Barry Paf trapt af met Tim Douwsma. Hij werd door de Songfestival-kijkers ook wel ‘the hot Dutch guy’ genoemd en ging hiermee wereldwijd viral. Hij vertelt over de spanning rondom de puntentelling, liefdesverklaringen achteraf en over de do’s en don’ts van het puntengeven. De afleveringen zijn te bekijken op het 100% NL YouTube en Facebook kanaal, Instagram en de eigen website 100p.nl, elke dinsdag en donderdag om 17.00 uur.

100% NL-dj Barry Paf: ‘Als ik denk aan het Songfestival, denk ik meteen aan de 12 punten. Het is al jaren een enorme fascinatie van me en ik ben benieuwd naar de verhalen achter de puntengevers. Hoe is het om te doen? Wat maak je mee? Is het echt zo spannend als je denkt? Van liefdesverklaringen van over de hele wereld tot een rel op de voorpagina van de Deense krant. Alles komt voorbij in De 12 punten. Hoe leuk zou het zijn als ik deze do’s en don’ts kan overgeven aan degene die de punten gaat geven namens Nederland dit jaar. Of misschien ga ik het wel zelf doen! Dat zou een droom zijn die uitkomt.’

  • 100% NL
  • Pers